فرماندار مهران با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد زائران از مرز مهران تردد می کنند، گفت: مرز مهران مرز اول کشور در بحث تردد زائران اربعین است.
به گزارش پایگاه خبری جزمان؛ “علی عباس شفیعی” با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد ترددهای مرزی در ایام اربعین از مرز مهران انجام می شود، افزود: مرز مهران بدلیل امنیت مطلوب و نزدیکی به عتبات عالیات هر ساله شاهد تردد بیش خیل میلیونی مشتاقان زیارت عتبات از اقصی نقاط کشور است.
وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از۱۰ تا ۲۰ هزار نفر تردد به صورت از مرز مهران صورت می گیرد، اظهار داشت:در ایام اربعین این آمار از ۳۰۰ هزار نفر در روز هم عبور می کند و در طول سال بیش از ۷ تا ۹ میلیون از مرز مهران به عتبات عالیات مشرف می شوند که حدود ۴ میلیون تردد مربوط به ایام اربعین می باشد.
شفیعی با اشاره به اینکه در بحث زیرساختی توجه بیشتری به مرز مهران و استان ایلام صورت گرفته است و بیش از ۱۰۰ کیلومتر از جاده های ایلام تا مهران چهار بانده شده است، تصریح کرد: برخلاف سال های گذشته از ۹۶ تا ۱۳۹۸ که زائر ۱۲ تا ۱۵ ساعت در این مسیر به خاطر ترافیک که بوجود می آمد وزائرین معطل می شدند. در حال حاضر کمتر از یک ساعت ، حتی در ایام اربعین به مرز مهران می رسد.
شفیعی به اقدامات انجام شده در پارکینگ های این شهرستان اشاره کرد و گفت: پارسال پارکینگ شماره ۲ با وسعت ۲۴هکتار اضافه نمودیم و امسال ۱۵ هکتاربا ظرفیت جای پارک ۸ هزار خودرو دقیقا در نقطه صفر مرزی ایجاد نمودیم و وسعت پارکینگ های اربعین ۱و۲ درحال حاضر حدود۸۰هکتار میباشد، که این مهم باعث شده از لحاظ پارکینگ خودرو ها با مشکلی مواجه نشویم.
فرماندار مهران با بیان اینکه پارکینگ های دستگاه های دولتی، خصوصی داخل شهر مهران بیش از ۱۰۰ هزار خودرو ظرفیت پارکینگ پدافندی وجود دارد تا درصورت نیاز از آن استفاده شود،افزود: این پارکینگ ها بیش از ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در ایام اربعین در این پارکینگ ها مستقر می شود.
شفیعی افزود: محصور کردن پارکینگ ها، دوربین پایش تصویری و، پلاک خوان، روشنایی به صورت برج نوری ۸۰هکتاری پارکینگ اربعین، احداث ۶۰۰ متر نمازخانه، سرویس بهداشتی، سیستم سرمایشی داخل نمازخانه ها، نصب سایه بان موقت در پارکینگ ها برای احترام به زائران پارکینگ های مذکوربه شرکت های انتظام واگذار شده که بحث درآمد زایی از فروش جای پارک مطرح نباشد و هزینه اضافه از زائران دریافت نشود.
وی با بیان اینکه امنیت مال و جان زائر و احترام به زائر در مرز مهران به بهترین نحو ممکن حفظ می شود، اظهار داشت: ۲ موکب بزرگ در پارکینگ یک و دو برای خدمات رسانی به زائرین استقرار یافته و یک درمانگاه برای افرادی که خودرو آنها در پارکینک پارک کرده اند،خدمات رسانی می کند.
فرماندار مهران تصریح کرد: تمامی خانه های مسافر، مساجد، حسینیه ها در شهر مهران آماده خدمات رسانی به زائران اربعین هستند و همه اعضای هیات مذهبی وامنا کمیته مواکب و مردمی در حال آماده سازی برای استفاده زائران هستند و از لحاظ سیستم سرمایش و بهداشت کنترل و آماده می شوند.
شفیعی با بیان اینکه بیش از ۱۳۰ موکب در شهر مهران و پایانه مرزی شهید سلیمانی کار خدمات رسانی به زائران را انجام می دهد، تاکید کرد: پایانه شهید رئیسی که همان پایانه برکت است از بزرگترین پایانه های کشور به شمار می آید با تمام امکانات در حال آماده شدن است.
شفیعی افزود: با استقرار دستگاه های پرتابل تولید یخ و دپوی آب خنک در داخل سردخانه ها تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیون آب معدنی در این مرز دپو شده و بیش از ۱۰۰ هزار قالب یخ نیز دپو شده و همچنان این روند ادامه دارد.
وی اظهار داشت: سردخانه های داخل پایانه شهید سلیمانی وشهر مهران کارخانه های یخ همه در حال فعال شدن در این ایام هستند و کمیته های۱۸ گانه اربعین توسط استاندارومحترم ایلام ابلاغ و ماموریت داده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته سه میلیون ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد داشتند، تأکید کرد: امسال پیش بینی می شود بیش از ۴ میلیون نفر از مرز مهران به عتبات عالیات مشرف شوند.
فرماندار مهران با اشاره به اینکه سازمان حمل و نقل و راهداری و پایانه های کشور همچون سنوات گذشته فراخوان داده می شود و در حال آماده شدن هستند، تصریح کرد: ایلام از دهم مرداد ماه که زائران کم کم به سمت مهران می آیند،آماده میزبانی از زائران است.
شفیعی با بیان اینکه دروازه های ورود و خروج از مرز مهران به کشور عراق از ۳ درب به ۵ درب افزایش پیدا کرده است، گفت:گیت های گذرنامه هم ۱۲۰ گیت آماده خدمات دهی است و سامانه سجاد که بین ۳ تا ۵ ثانیه مهر گذرنامه را می زند، آماده است تا با کشور عراق لینک شود و همچون سال گذشته که زائر کمتر از ۵ دقیقه از مرزایران وگیت گذرنامه عراق عبور می کرد و به سمت کربلا حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه به منظور رفاه حال زائران ایستگاههایی در بین مسیر راههای مواصلاتی ایجاد شده تا آنها بتوانند پس از ۱۵ کیلومتر استراحت کنند، ادامه داد: هر زائری که از شهر مهران خارج می شود و پس از ۱۵ کیلومتر مسافت به یک یادمان می رسد که از لحاظ امکانات بهداشتی، اسکان و سرمایشی تجهیز و پیش بینی های لازم برای استراحت زائران صورت گرفته است که نهایتا زائربا سلامتی کامل استان ایلام را به سمت مقصدش ترک می کند.
فرماندار مهران از زائران عزیزی که مرزمهران برای پیاده روی اربعین انتخاب می کنند درخواست کرد که سفرخود را طوری مدیریت کنند که شب به مرز مهران برسند و با خنک شدن هوا به عتبات مشرف شوند،گفت: مرز مهران به صورت ۲۴ ساعته به روی زائران باز و آماده خدمت رسانی است و از سال ۱۴۰۱ تاکنون این چنین بوده است.
- نویسنده : محمدکریم ویسی